Günümüzün Gözde meslekleri arasında yer alan Dijital Oyun Programcılığı; öğrenilmesi kolay ve yüksek gelir sağlayan mesleklerden olmuş durumda. Bir çok ülke, ekonomisini büyütecek Dijital Oyun sektörüne büyük destekler vermeye başladı.

bilisimakademisi
Bilgisayar oyunlarını ya da akıllı telefonlar ile iyice hayatımıza girmiş mobil oyunları kim sevmez ki? Hayatımızın bir parçası haline gelmiş bu oyunların, dünya ekonomisini yönettiğini biliyor muydunuz? Sadece Finlandiya geçen sene oyun sektöründe 7.3 milyar dolar ciro elde etti. 42.000 kişiye istihdam sağladı. Nvdia , Amd gibi hardware sektörünün en büyük isimleri dahi, dijital oyunlar için özel ürünler üretiyor, işletim sistemleri dijital oyunlar düşünülerek tasarlanıyor. Amerikan Devlet Başkanı Obama, halka hitaben yaptığı konuşmasında, gençlere; “oyun oynamak yetmez, oyun da programlamalısınız” diye sesleniyor!
Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Microsoft, dijital oyun sektöründe geri kalmamak için Minecraft yaratıcısı İsveç firması Mojang’ı 2,5 milyar dolara satın alarak Dijital oyun sektöründeki büyümenin ne kadar hızlı olduğunu anlamamızı sağladı. 10.8 milyar dolarlık Hollywood gelirlerini katlayarak geçmiş olan Dijital Oyun Sektörü, Tabletlerin ve akıllı telefonların kullanımındaki artış hızı ile birlikte büyümeye devam ediyor. Son yılların en hızlı büyüyen pazarlarından biri olan dijital oyun sektörünün dünya ekonomisine etkisi yadsınamaz. Dünya da 70 milyar dolarlık bir pazara sahip olan dijital oyun sektörü, Türkiye’de ise 100 milyon dolar’lık hacime sahip. Pazarın büyüyor olması , pazarda rekabetin de giderek artmasına hatta rekabetin giderek ülkeler arası rekabete dönüşmesine neden olmuş durumda. TüDOFF Eski Başkanı Mevlüt DİNÇ’in açıkladığı rakamlara göre; Dünyada 1 milyardan fazla kişi aktif olarak oyun oynuyor, Tükiye’de ise dijital oyun oynayan kişi sayısı 20 milyon. Bu rakam bile ülkemizdeki dijital oyun pazarının büyüklüğünü anlamaya yetiyor. Türkiye’deki oyunların çoğu yabancı… Sektörde, son yıllarda büyük gelişme gösteren Çin ve Güney Kore’de oynanan dijital oyunların yüzde 95’ini bu ülkelerin kendileri üretiyor.
Sürekli büyüyen bir sektör olan Dijital Oyun sektörü, dünya da ülke yönetimleri tarafında da desteklenen bir sektör. Türkiye’de 2012 yılın da devlet düzeyinde dijital oyun sektörünün desteklendiği, o zamanın ekonomi bakanı Zafer Çağlayan tarafından açıklanmıştı. Günümüzde en çok kazandıran meslek olarak kabul edilen dijital Oyun Tasarım ve Programcılığı, Ülke ekonomilerini yönlendiren sektör konumuna gelmiş durumda. Her sektörde olduğu olduğu gibi Dijital Oyun sektörünün de en büyük eksiği; yetişmiş eleman sayısının azlığı!
Önemi ülkemizde de her geçen gün artan Oyun Tasarımı ve Programcılığı, aslında öğrenilmesi kolay ve kişilerin az zamanda yüksek gelirler kazanmasını sağlayan bir meslek! Sektördeki yetişmiş eleman eksikliği ise; bu alan da uzman eğitim kurumlarının azlığından kaynaklanan bir durum.

Bilişim Akademisi ülkemizin bu alandaki ihtiyacını düşünerek , 3D Akademi işbirliği ile Ekim ayı içinde Oyun Programlama eğitimlerine başlıyor. Tamamı sektörün önde gelen isimlerinden oluşan eğitim kadrosu ile Dünyanın En İyi Dijital Oyun Programcılarını yetiştirmeyi hedefleyen Bilişim Akademisi , eğitimlerinde burs imkanı da sunuyor. Bununla da kalmıyor, eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere yetiştirilme imkanı sunan kuluçka programına dahil ediyor. Kuluçka programı ile, bu sektörde yer almayı düşünenlere ; başlangıç noktasından pazarlama sürecine kadar ki tüm süreçlerde destek veriyor. Üstelik eğitimler de “online canlı eğitim” seçeneğinin bulunması, Dijital Oyun Programcısı olmak isteyen ama eğitim için zamanı olmayanlara büyük fırsat sunuyor. Online canlı eğitim sayesinde, eğitmenlerin canlı ve etkileşimli olarak sunduğu eğitimlerle, dersleri kaçırma sorunu olmadan, Türkiye’nin her yerinden Dijital Oyun Programcı adaylarının bu eğitimden faydalanabilmesini sağlıyor.

Burs İmkanı İle Dijital Oyun Programlama Eğitimi
Bilişim Akademisi sektörde bir ilk’e imza atarak , öğrencilerine; mentorlük ve kuluçka imkanı yanı sıra; burs imkanı da sağlıyor. Dünya bilişim sektörünü, dijital oyun sektörünün yön vereceğini fark eden Bilişim Akademisi yöneticileri, ülkemizin bu alandaki yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik %100, %50 ve %25 olmak üzere 3 çeşit burs imkanı sunuyor.

Ayrıntılı bilgi için ; www.bilisimakademisi.com
Tel: 0212 274 22 37
https://www.facebook.com/bilisimacademy

Önceki İçerikMuhasebeci ile Yönetici :)
Sonraki İçerikSonuca Odaklanmak!
Hanife Erciyas Çilingiroğlu
Hanife Çilingiroğlu / Pazarlama Müdürü Güzel Atlar Diyarı, Kapadokya’dan geldi İstanbul’a... Hayata dair teorileri var... Seviyor, çalışıyor ve yaşıyor, bazen en çok çalışıyor... İnternet üzerine yeni teknolojileri takip ediyor, hem kurumsal hem bireysel için “nette bilinçli sosyallik” üzerine saatlerce konuşabilir... En çok gülümse(t)meyi sever, bilir ki çoğu zaman bir tebessüm hayat kurtarır... Bitki çayları var bir de, asla vazgeçemez.. Hatta son gözdesi; “ballı, tarçınlı ve sütlü yeşilçay” şiddetle tavsiye olunur...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz